Hemmagjord köksrengöring – bikarbonat och vatten

Posted by on


Bikarbonat är en utmärkt naturlig skrubb för rengöring av köksytor. Gör en pasta av bikarbonat och vatten och använd den för att skrubba bort smuts och fläckar från spisen, bänkskivor och diskbänk. Skölj sedan med rent vatten för att ta bort alla rester av bikarbonat.
Naturlig avloppsrengörare – bikarbonat och ättika
En effektiv och miljövänlig metod för att rengöra dina avlopp involverar att använda bikarbonat och ättika. Häll först en halv kopp bikarbonat i avloppet, följt av en halv kopp ättika. Låt blandningen verka i ca 15–20 minuter och spola sedan med hett vatten. Detta kan hjälpa till att lösa upp och skölja bort smuts och avlagringar i avloppet.
Hemgjorda rengöringsservetter – ättika, vatten och eterisk olja
Att göra egna rengöringsservetter är också möjligt med hjälp av enkla ingredienser. Blanda en del ättika med en del vatten och tillsätt några droppar eterisk olja. Klipp en rulle hushållspapper i halva, placera den i en lufttät behållare och häll blandningen över pappersrullen. Efter några minuter kan du ta bort den inre kartongrullen och dra ut servetterna från mitten.
Sammanfattningsvis, genom att göra dina egna rengöringsprodukter kan du spara pengar, minska din exponering för skadliga kemikalier och bidra till att skydda miljön. Med bara några enkla ingredienser kan du skapa effektiva, naturliga och miljövänliga alternativ till kommersiella rengöringsprodukter.